EN
Végszó

Közreműködők

Edward DuPre
Gálvölgyi János

Végszó

Veres 1 Színház

Színházi előadás

Időpontok

Michael McKeever: Végszó

 

A Rózsavölgyi Szalon előadása

Magyarországi bemutató

 

Az előadást 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Az előadás hossza: 110 perc 1 szünettel

 

„A színház éppen olyan, mint az élet – csak jobbak a fények!” – mondja a szórakoztató és elgondolkodtató vígjátékban Edward DuPre, a hetvenes színházi legenda, és pontosan erről szól Michael McKeever színműve, amelyben nem a színház tart tükröt az életnek, hanem az élet a színháznak. Ezt a világot elég jól ismeri a szerző, aki sokat díjazott színész, rendező is, számos művét játsszák szerte a világban – Amerikától Európán át Ausztráliáig.

 

Edward, Mallory és Christian – egy család, három generáció, két és fél színész. Edward már mindent eljátszott. Egyszer még színpadra lépne saját lányával, Malloryvel, a Broadway-sztárral, aki éppen azt fontolgatja, vissza kellene vonulnia, a zeniten abbahagynia. A színészdinasztia harmadik tagja Mallory fia, Christian, az egykori gyerekszínész, akit végül nem vonzott a színház, sem a film, és a kulisszához csak a családi házban kerül a legközelebb anyja személyi titkáraként.

 

Voltaképpen egy család sorstörténete a Végszó – szellemes színházi helyzetek, „végszavak” közé téve öröklött generációs kérdéseket, kételyeket, az elődök hibáit, az utódok győzelmeit. Vajon úgy élünk, úgy szeretünk, úgy gondolkodunk, ahogyan az ősök? Persze egy olyan családban, ahol a színház az első, ahol a szellemes megjegyzés előbbre való, mint az őszinte szó, ahol soha senki nem érezheti magát érzelmi biztonságban, nem könnyű boldognak lenni.

 

Michael McKeever darabjának szereplői harcolnak egymással, a véleményekkel, a kritikákkal, az intrikákkal, de főként az érzelmekért, a szeretetért küzdenek, hogy végre megtudják egymástól: szüksége van-e még rájuk a családnak. Aztán a valós életből hirtelen belekerülünk a Lear király közepébe…

 

Edward DuPre: Gálvölgyi János

Mallory DuPre: Györgyi Anna

Christian Knight: Csiby Gergely

Alice Slade: Bajor Lili

Tony O’Neill: Kovács Máté

 

Díszlettervező: Enyvvári Péter

Jelmeztervező: Veréb Dia

Dramaturg: Hárs Anna

Fordító: Makai Luca, Hárs Anna

Rendezőasszisztens: Kis-Kádi Judit

Rendező: Dicső Dániel

 

Shakespeare fordítás: Nádasdy Ádám

Euripidész, Médeia fordítás: Rakovszky Zsuzsa

 

Michael McKeever örököseinek engedélyét az Ahn & Simrock Bühnen- und Musikverlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.

Közreműködők

Edward DuPre
Gálvölgyi János

Időpontok

Veres 1 Színház
(2112 Veresegyház Köves utca 14.)
2024.05.12. | 19:00
2024.06.01. | 19:00

Betöltés...