EN
Gipsy Kings koncert

Gipsy Kings koncert

Veres 1 Színház

Koncert

Időpontok

Gipsy Kings by Diego Baliardo

 

Kétség sem fér hozzá, hogy számos olyan gitáros került ki a Baliardo családból, akiket a világ legjobbjaiként tartanak számon, és akik úgymond „keresztapjuktól”, Manitas de Platától, vagyis Ricardo Baliardótól örökölték tehetségüket. Továbbra is Diego Baliardo, a zenekar egyik alapítótagja felel a védjegyükért, valamint ő vezeti a régi és új tagokból álló Gipsy Kingst. Történelmük és hagyományaik előtt tisztelegve, a családtagok még mindig gitárral a kezükben nőnek fel, és máris megtanítják őket játszani, amint képesek kezükbe venni a hangszert.

Diego volt a megvalósítója annak a közös megegyezésnek is, hogy megismertessék a világgal a cigány kultúrát. Ez 1978-ban vette kezdetét, amikor nem más, mint Saint-Tropez leghíresebb lakosa, Brigitte Bardot meghívta őket, hogy játszanak (vagy inkább robbantsák fel a színpadot) egy zártkörű partin, amit aztán számos meghívás követett még a Francia Riviérán, és hamarosan a milliárdosok és nemzetközi sztárok kedvenceivé váltak.

A világhírnév gyorsan elérte őket, amikor a „Bamboleo”-t és más, azóta legendássá vált dalukat is játszani kezdték a rádiók. Így a Gipsy Kings csúcsokat döntött, és elérték, hogy ők legyenek az első, aranylemezes cigányzenekar az Egyesült Államokban.

Több mint 40 éves karrierjük során olyan világslágereket sikerült alkotniuk, mint a „Djobi Djoba” vagy a „Baila me”, de különleges feldolgozásokkal is előrukkoltak a „Volare”, a „Hotel California” és Sinatra örökzöld slágere, „A Mimanera”. Több mint 20 millió eladott album és a „Savor Flamenco” című albumért elnyert Grammy-díjuk szolgál bizonyítékul hosszan tartó és globális sikerükre.

Időpontok

Mézesvölgyi Nyár
(2112 Veresegyház Búcsú tér)
2024.08.24. | 20:00

Betöltés...